HOUTEN KEUKENDEURTJES

Welkom op de nummer 1 informatie-site op het gebied van houten keukens en houten keukendeurtjes! Op deze pagina en in het Houten Keukens & Houten Fronten E-book vindt u gegarandeerd alle ins en outs van de houten keuken. Zo bent u volledig op de hoogte van de mogelijkheden, en kunt u een miskoop voorkomen. Met andere woorden: zo kunt u weloverwogen en met vertrouwen aan de slag met uw toekomstige houten keuken!

houten keukendeurtjes

Bij het kopen van een nieuwe keuken komt veel kijken. Naast het kiezen van een opstelling, het aanrechtblad, de apparatuur, en meer, moeten natuurlijk ook de nieuwe fronten uitgekozen worden.

Maar, welke houten keukendeurtjes passen dan het beste bij u? Indien u graag antwoord wil op die vraag, dan bent u hier aan het juiste adres!

Met deze Houten Keukendeurtjes Keuzegids kunt u weloverwogen en goed voorbereid op stap om de houten fronten te vinden die perfect bij u en uw keuken passen.

We volgen deze stappen:

  • de keuze maken tussen houtlook en houtfineer,
  • de kleur kiezen,
  • de vormgeving bepalen,
  • en de richting van de nerf kiezen.

Veel leesplezier!

KIES VOOR HOUTLOOK OF HOUTFINEER

De eerste keuze is of u graag houtfineer of houtlook fronten wil. Het grote verschil zit hem in de kenmerken van het materiaal, de onderhoudsvereisten, en de prijs.

HOUTFINEER

Een houtfineer front heeft een dun laagje echt hout. Hierdoor hebben houtfineer keukendeurtjes de echte natuurlijke uitstraling van hout. De keerzijde is dat houtfineer niet bestand is tegen temperatuurschommelingen en overmatig vocht. Ook vereist houtfineer regelmatig onderhoud, en hangt er een flink prijskaartje aan.

HOUTLOOK

Een houtlook front is gemaakt van kunststof. Hierdoor zijn houtlook fronten in een zeer breed assortiment verkrijgbaar. Tevens vereist kunststof geen onderhoud en is het goedkoper dan houtfineer. De keerzijde is dat houtlook niet de échte uitstraling van hout heeft. Desalniettemin zijn de productietechnieken inmiddels zo gevorderd, dat houtlook haast niet van echt hout is te onderscheiden.

BEPAAL DE KLEUR VAN UW HOUTEN FRONTEN

Ga voor een kleur fronten die u mooi vindt, maar die ook bij uw eisen passen. Op lichte keukendeurtjes is viezigheid sneller zichtbaar, terwijl stof juist weer beter zichtbaar is op donkere fronten. Onthoud ook dat lichte fronten uw keuken groter doen ogen, terwijl donkere fronten juist een verkleinend effect hebben.

Afhankelijk van of u gaat voor houtfineer of houtlook is er ook een verschil in de verkrijgbare kleuren.

HOUTFINEER

Elke houtsoort heeft een andere kleur, waardoor u uw keuze hierop zult moeten baseren. Let wel, bepaalde houtsoorten zijn nog duurder dan andere, waardoor de kleur van uw houtfineer ook het prijskaartje van uw keuken flink kan beïnvloeden.

Een alternatief is kiezen voor een naturel kleur, en deze later met lak of beits aanpassen naar smaak.

HOUTLOOK

Het grote voordeel van houtlook is dat het geproduceerd wordt. Houtlook fronten zijn dus in zo goed als alle kleuren en afwerkingen verkrijgbaar, en ook nog eens voor een vergelijkbaar prijskaartje. Wit hout, naturel hout, donker hout, en zelfs zwart hout, het kan allemaal.Tip 1 – Kies de kleur van uw nieuwe fronten.

BEPAAL DE VORMGEVING

Een kaderkeuken – of kader front – is te herkennen aan het ‘gekaderde’ rechthoekige vak, dat dieper in het front ligt. Een landelijk front lijkt deels op een kader front, maar heeft meer reliëf en vaak ook een uitbundigere decoratie.

Over het algemeen kunnen we fronten opdelen in 4 verschillende designs: glad en glad met reliëf, kader, en landelijk. Een glad front is, zoals de naam al doet vermoeden, een volledig glad front. Uiteraard zijn er in de gladde categorie ook gladde fronten met reliëf, oftewel met verschillende texturen. Er bestaan bijvoorbeeld betonlook fronten die ogen en voelen als steen, houten of houtlook fronten met een zichtbare houtnerf, fronten met een gegraveerde streep, en meer.

BEPAAL DE RICHTING VAN DE HOUTDRAAD

De draad van hout is de interne richting van het hout. Deze loopt meestal over de lengte van een boom en is te herkennen aan de zichtbare dunne lijntjes in het hout.

Indien u kiest voor houten fronten met de draad in de lengte, zal uw keuken hoger lijken. Gaat u voor een houtdraad in de breedte zal uw keuken breder lijken. Beide opties werken in ieder geval verruimend.

Welke richting u ook kiest, houd er rekening mee dat het meestal niet mogelijk is om alle houtdraden van de verschillende keukendeurtjes precies in elkaar over te laten lopen. Indien u een complete keuken laat maken uit eenzelfde stuk hout is dit enigszins mogelijk, doch blijft het een moeilijke – en zeer kostbare – klus.

GRATIS HOUTEN KEUKENS E-BOOK

Op zoek naar meer inspiratie of ideeën? Nog niet zeker of houtfineer of houtlook de beste keus is? Of zoekt u simpelweg onderhoudstips voor uw houten keuken?

Vraag dan nu het Gratis Houten Keukens E-Book aan!

INVOEGEN FORMULIER